София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Масимилиано Алегри се завръща в Ювентус

Италианските медии съобщават, че Алегри ще получава 9 милиона евро на сезон, а договорът му ще бъде за 3 или 4 години

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Масимилиано Алегри се завръща в Ювентус. Според "Скай Италия" грандът от Торино е постигнал споразумение с треньора и той се е съгласил да поеме отбора, като днес се очаква и да бъде обявено, че Андреа Пирло е уволнен. Италианските медии съобщават, че Алегри ще получава 9 милиона евро на сезон, а договорът му ще бъде за 3 или 4 години.

Алегри спечели пет поредни титли на Италия с Юве между 2014 и 2019 г. Той имаше неразбирателство със спортния директор Фабио Паратичи и това бе една от причините да напусне. Паратичи си тръгва от клуба в края на месеца, което премахва този проблем. Освен това наставникът ще има по-големи правомощия и ще бъде фактор по отношение на трансферите и въпросите от спортно-технически характер, които в Италия обикновено се взимат от футболния директор.

Към Алегри има интерес от Реал Мадрид и Интер. Наставникът обаче се е уморил да чака предложението от Испания. "Нерадзурите" имат голямо желание да го назначат, но ситуацията в клуба е доста несигурна. Финансовото състояние на шампиона на Италия ще го накарат да прави драстични съкращения на бюджета.