София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

МЕЖДИНЕН КРЪГ В БРАЗИЛИЯ. КРУЗЕЙРО С ПЪРВА ПОБЕДА

ВАНДЕРЛЕЙ ЛЮКСЕМБУРГО ДОНЕСЕ КЪСМЕТ НА "ЛИСИЦИТЕ"

9 годиниБразилейро 2 Телевизия Евроком

Тази нощ се изиграха някои от срещите в междинния 5 – ти кръг на „Бразилейрао”. С най-голям интерес се очакваше двубоят между Крузейро и Фалменго. Броени часове преди мача Крузейро назначи Вандерлей Люксембурго като нов треньор, на мястото на освободения Марсело Оливейра. Новия наставник за домакините им донесе късмет и те успяха да спечелят с 1:0. Единствения гол за Крузейро беше дело на защитника Маноел с глава, след корнер изпълнен от Алисон. Това беше първа победа за „лисиците” в първенството.
В друг мач от кръга Атлетико Минейро затвърди отличното си представяне и записа нови 3 точки, като гост на Авай, побеждавайки ги с 4:1.
Други отбори, които също се представят страхотно от началото на сезона – Понте Прета и Атлетико Паранензе също записаха победи. Понте Прета спечели убедително с 3:0, като гост на отчайващо слабия от началото на първенството … завърналият се в елита на Бразилия тим на Васко Да Гама. От своя страна Атлетико Паранензе спечели с 1:0 у дома срещу Фигуерензе и по този начин остава на върха в класирането и след този кръг. Единствения гол за Атл. Паранензе беше отбелязан от Никао в 20 минута на срещата.
Отбора на Гремио, които също смениха треньора Сколари, записаха много ценна победа срещу силния тим на Коринтианс, побеждавайки го с 3:1. Въпреки 22 удара към вратата на домакините и 62 % владеене на топката, „тимао” не успяха да измъкнат дори и точка от негостоприемните домакините от Порто Алегре. Домакините успяха само в рамките на 4 минути от началото на среща да направят резултата 2:0, което може би прекърши амбициите на гостите. До края на полувремето беше оформен и крайния резултат в срещата – 3:1.

В друг дерби мач един срещу друг на стадион „Морумби” излязоха тимовете на Сао Пауло и Сантош. Бастош откри головата сметка за домакините в 34’ , но с голове на Рикардо Оливейра в 46’ и 47’, Сантош обърна до 2:1 в тяхна полза. В 50 ‘ минута Миранда изравни за 2:2, за да се стигне до 85’ минута, в която легендарния Рожерио Сени реализира победния гол за 3:2 от дузпа и Сао Пауло спечели пълния комплект точки.
 Шапекоензе успя да спечели срещу Жонвил с 2:0 и записа трета победа в пет мача, с което заема 5 то място във временното класиране.
Още два мача предстои да се изиграят през нощта – четвъртък срещу петък. Палмейрас приема Интернасионал, докато Спорт Ресифе посреща у дома отбора на Гояс.