София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов" е за Петър Хубчев

Благодаря от името на цялото ни семейство, че сте с нас във всичко това", коментира синът на Петър Хубчев - Валери, който получи наградата от името на своя баща

1 месецФутбол 19 Симеон Кисьов

Бившият национален селекционер Петър Хубчев получи специалната награда на Българската асоциация на спортните журналисти "Лъвско сърце" на името на Трифон Иванов, която се връчва от 2016 г., по време на церемонията "Футболист на годината".

Както е известно, Хубси се бори с коварна болест. Новината беше съобщена в края на август от бившия капитан на "лъвовете" Стилиян Петров преди "Мача на надеждата", организиран от неговата фондация.

След като стана ясно за болестта на Хубчев, всички срещи от следващия кръг в efbet Лига бяха спрени в 5-ата минута, а феновете подкрепиха легендарния защитник с аплодисменти. Същото се случи и по време на благотворителния мач на стадион "Васил Левски".

"Имах шанса да се чуя с баща ми малко преди да започне всичко това. Той ми сподели, че това му дава огромна сила. Благодаря от името на цялото ни семейство, че сте с нас във всичко това", коментира синът на Петър Хубчев - Валери, който получи наградата от името на своя баща.