София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Новак направи велик обрат срещу Байерн и титлата вече пътува към Леверкузен

Точни за Хайденхайм бяха Тим Клайндийнст на два пъти и веднъж Кевин Сеса, докато за баварците се разписаха Хари Кейн и Серж Гнабри

26 дниФутбол 16 Симеон Кисьов

Байерн Мюнхен направи катастрофална глупост и на практика сдаде титлата в Бундеслигата, която бе притежание на баварците цели 11 поредни години. Байерн допусна обрат от 0:2 до 3:2 при гостуването на Хайденхайм от 28-ия кръг на Бундеслигата и така тимът на Томас Тухел почти сигурно ще сдаде титлата си на Германия.

Точни за Хайденхайм бяха Тим Клайндийнст на два пъти и веднъж Кевин Сеса, докато за баварците се разписаха Хари Кейн и Серж Гнабри.

След тази загуба Байерн Мюнхен остана с 60 точки, като е на 16 от първия Байер Леверкузен, който се нуждае от 3 точки, за да си гарантира титлата. Хайденхайм пък се изкачи до 10-ото място с 33 точки в актива си.

На „Фойт Арена“ гостите от Мюнхен поведоха в резултата в 38-ата минута, когато Хари Кейн овладя добре топката след подаване на Серж Гнабри и с втория си удар от границата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл.

Попадението бе разгледано от ВАР за потенциална засада, но съдията Роберт Шрьодер посочи, че ситуацията е редовна и попадението остана.

В последните секунди от редовното време на първото полувреме Байерн удвои. Алфонсо Дейвис центрира отдясно и в наказателното поле Серж Гнабри скочи високо, за да засече топката с глава и да я прати в мрежата на безпомощния Кевин Мюлер.

Второто полувреме новакът в Бундеслигата излезе преобразен и в първите 6 минути от втората част навакса изцяло пасива си от шампиона.

Първо, в 50-ата минута Марвин Пирингер изведе чудесно Кевин Сеса сам срещу вратаря и той насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Свен Улрайх.

В 51-ата минута Ян-Никлас Бесте намери чудесно Тим Клайндийнст в наказателното поле и той без да се колебае порази баварската врата.

Обратът в Хайденхайм стана пълен в 79-ата минута, когато Пирингер подаде към Клайндийнст и той насочи чудесно топката в долния десен ъгъл на вратата на баварците – 3:2 за Хайденхайм и велика победа над Байерн.