София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пари Сен Жермен разби Лориен с 4:1

Тимът е предпоследен с 26 точки, като в следващия кръг се изправя срещу Тулуза

10 дниФутбол 132 Симеон Кисьов

Пари Сен Жермен спечели с 4:1 гостуването си на Лориен от 30-ия кръг на Лига 1. Головете за успеха вкараха Усман Дембеле и Килиан Мбапе, като и двамата се разписаха на два пъти.

Така ПСЖ събра 69 точки в актива си и има аванс от 14 пред втория Монако. По-късно днес монегаските посрещат Лил и ако не спечелят трите точки, парижани стават шампиони четири кръга преди края.

До средата на първата част ПСЖ вече водеше с два гола. В 19-ата минута Усман Дембеле тръгна на индивидуален пробив, завършил с гол. Вратарят Ивон Мвого беше безпомощен в ситуацията.

Три минути по-късно Нуно Мендеш комбинира с Мбапе, който реализира в долния ляв ъгъл на вратата.

Час игра след началото ПСЖ направи резултата класически. Мбапе направи страхотен пробив отляво. Той навлезе в наказателното поле и от аутлинията намери Дембеле, който от чиста позиция не пропусна да отбележи.

Едва в 73-тата минута Лориен намери сили да върне един от головете. Мохамед Бамба засече с глава центриране на Бенжамен Менди и с глава преодоля Джанлуиджи Донарума.

В следващите минути и двата отбора имаха шансове да променят резултата, но това не се случи. Все пак Мбапе не беше казал последната си дума. Той вкара страхотен гол в края на редовното време, за да оформи крайния резултат 4:1.

ПСЖ взе това, за което беше дошъл и сега на ход е Монако. Ако днес парижани не спечелят титлата ще имат втори шанс само след три дни, когато посрещат Льо Авър. В същото време Лориен продължава битката си за оцеляване. Тимът е предпоследен с 26 точки, като в следващия кръг се изправя срещу Тулуза.