София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разследват влизането на Парма в Серия „А“

Съмнения за манипулиране на мача със Специя

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Италианската футболна федерация разследва обстоятелствата по класирането на Парма в Серия „А“, обяви „Гадзета дело Спорт“. Има съмнения за манипулиране на резултата от мача между „дуковете“ и Специя (2:0) от последния кръг на редовния сезон на Серия „Б“.
Предполага се, че двама играчи на Парма са повлияли на двама свои колеги от Специя чрез SMS съобщения. Въпросните футболисти на Специя и треньорите на двата отбора са били разпитани в петък.
В отговор на публикацията Парма излезе с официално съобщение до медиите, че всичко около мача е било коректно. Както е известно, клубът от „Енио Тардини“ се завърна в Серия „А“, след като от 2015 година започна начисто от четвърта дивизия и премина през три промоции в по-горно ниво.
Съмненията на феновете на Специя за нередности възникнаха още по време на мача срещу Парма. След края на срещата играчите бяха привикани пред агитката, за да дават обяснения за представянето си. Още повече, че бившият играч на Парма Алберто Джилардино пропусна дузпа в полза на Специя, пращайки топката висока над вратата.