София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Римските ‘’вълци’’ спечилаха битката в Милано

Все пак интригата се запазва и ще се разплете на реванша, който е на „Стадио Олимпико“ седмица по-късно на 18 април от 22:00 часа

20 дниФутбол 117 Симеон Кисьов

Рома се наложи над Милан с минималното 1:0 при своето гостуване на „Сан Сиро“ в първия четвъртфинален мач между двата отбора в Лига Европа. Джанлука Манчини бе автор на единственото попадение в срещата, което бе на сметката на римските "вълци" в 17-ата минута, след като бе точен с глава след центрирана топка от корнер. Все пак интригата се запазва и ще се разплете на реванша, който е на „Стадио Олимпико“ седмица по-късно на 18 април от 22:00 часа.

Домакините от Милан започнаха по-активно в началните минути на срещата. В 9-ата минута Тияни Райндерс получи топката на границата на наказателното поле на Рома и отправи удър към долния ляв ъгъл на вратата, но Миле Свилар успя да отрази.

Ромелу Лукаку напредна по дясното крило на нападението на римските "вълци", след което сви топката към Стефан Ел Шаарауи в 16-ата минута, който отправи удар. След рикошет топката стана трудна за Майк Менян, но френският страж успя в последния момент да отрази.

Пауло Дибала се нае с изпълнението на последвалия корнер. Аржентинецът центрира на втора греда, където Джанлука Манчини се извиси, за да отправи удар с глава. Топката тупна пред голлинията и влезе в десния ъгъл на вратата, като Менян няма никакъв шанс да намеси в 17-ата минута.

След центриране от корнер в 21-вата минута в наказателното поле на Рома, Оливие Жиру стреля опасно към вратата на гостите, но Ромелу Лукаку успя да избие с глава в последния момент и да спаси своя тим. Последва добавка от страна на Жиру, който отново отправи изстрел с глава, но отново Лукаку успя да отрази с глава, изпреварвайки Миле Свилар.

Стефан Ел Шаарауи се озова на стрелкова позиция в 38-ата минута на границата на наказателното поле на Милан, но Майк Менян показа завиден рефлекс и отрази.

Тияни Райндерс получи топката и отправи удар от средна дистанция към долния ляв ъгъл на вратата на Рома в 42-рата минута, но Миле Свилар спаси.

Леонардо Спинацола навлезе в наказателното поле на Милан чрез дрибъл, след като премина през Давиде Калабрия в 45-ата минута. Крайният бранител на Рома шутира от малък ъгъл, но бранител на "росонерите" успя да блокира в последния възможен момент.

Милан започна ударно второто полувреме и стигна до удар към вратата на Свилар още преди да са изминали и 40 секунди футбол. Тияни Райндерс реши да изпробва рефлекса на стража на Рома с удар от средна дистанция в 46-ата минута, но сръбският вратар отрази.

Ел Шаарауи получи топката на границата на наказателното поле на Милан и комбинира с вдясно от себе си с Браян Кристанте, който стреля към долния десен ъгъл на вратата, но не успя да намери целта в 62-рата минута.

Тияни Райндерс продължи да бъде един от най-активните играчи на "росонерите". В 72-рата минута нидерландецът получи топката на границата на наказателното поле и отправи мощен удар, който бе отразен от Свилар.

Три минути по-късно Ясин Адли напредна по дясното крило, но вместо да центрира, отправи удар от малък ъгъл. Французинът успя да изненада Миле Свилар, който със сетни сили успя да изби топката преди да премине голлинията.

Милан пропусна златната си възможност да възстанови паритета в 87-ата минута. Самуел Чуквуезе проби отдясно в наказателното поле, като сви топката за Оливие Жиру, който от чиста позиция фронтално срещу вратата на Рома прати топката директно в напречната греда.