София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шок за ЦСКА дни преди дербито с Левски

"Червените" паднаха от Локо (Пловдив) с гол в последните минути

28 дниФутбол 14 Симеон Кисьов

ЦСКА загуби с 1:2 от Локомотив (Пловдив) у дома в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига, а това се случи броени дни преди вечното дерби с Левски (неделя, 14:45 часа).

Поражението е първо за "червените" на Националния стадион "Васил Левски" след преместването от "Българска армия".

Гостите вкараха гол още в петата минута, когато се разписа юношата на Левски Мартин Петков. Той получи топката в наказателното поле от Бабакар Дион, след което последва точен изстрел. Минути след това обаче попадението бе преразгледано с ВАР и се оказа, че негов съотборник е в засада и влияе на играта.

Локомотив организира още една опасна атака в 20-ата минута, когато опасен пробив на Оливер Камдем завърши с корнер.

В следващите десет минути ЦСКА имаше две добри възможности, но Тибо Вион и Матиас Фаетон не се възползваха.

Локомотив (Пловдив) върна напрежението пред вратата на домакините и в рамките на минути Мартин Петков се отчете с удар в гредата и изстрел на сантиметри встрани.

На почивката специалистът извърши тройна смяна и пусна в игра Мартин Стойчев, Браян Кордоба и Тобиас Хайнц.

Локомотив (Пловдив) поведе с 1:0 в 60-ата минута след триходова комбинация между Димитър Илиев, Бабакар Дион и Мичи Нтело. Попадението бе първо във вратата на ЦСКА след преместването на тима на "Васил Левски".

Минути по-късно Бабакар Дион можеше да удвои, но Бусато се справи. Локомотив пропиля още една възможност в следващите минути, когато удар на Димитър Илиев бе избит от защитник.

Близо четвърт час преди края две от резервите на ЦСКА Тобиас Хайнц и Данило Асприля комбинираха, последва удар с глава на нападателя за 1:1. ЦСКА можеше да поведе в 75-ата минута, но Фернандо Каранга не успя да преодолее вратаря на гостите Кристиан Томов.

Колегата му Густаво Бусато също блесна в изява в 83-ата минута, когато отрази опасен изстрел. Две минути преди края Матиас Фаетон можеше да донесе успеха на ЦСКА, но ударът му беше спасен.

В продължението на срещата Кристиян Пешов бе изведен на прекрасна позиция и се разписа за 2:1.

Минути след това Матиас Фаетон направи страхотен пропуск за "червените", след като шутира на сантиметри от гредата.

ЦСКА остава на второ място в класирането с 57 точки, на три зад лидера Лудогорец, който е с два мача по-малко. Локомотив (Пловдив) е пети с 50.