София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

СТРАТЕГИИТЕ НА СТРАТЕГА

ДИМИТЪР ПЕНЕВ ЗА ФУТБОЛА, СЕКСА И АЛКОХОЛА

9 годиниЛюбопитно 3 Телевизия Евроком

 Димитър Пенев е обявен за треньор №1 на ХХ век на България. Награден е с орден "Стара Планина" - първа степен. Почетен гражданин на София. Пената завинаги ще остане в историята на българския футбол не само с изявите си на терена и треньорския пост, но и с интересните си изказвания и коментари. Ще ви представим някои от най-култовите изказвания на Стратега:

 1. "Никой да не се качва преди да е дошъл автобусът." 

 2. "Какво ми се пръскаш със скъпи парфюми? Това да не ти е модна къща? И стига си ги баламосвал другите с истории за света и райската империя! Мен не ме интересува дали знаеш кой е Цезар, Мезар или Пезар! Аз искам да играеш футбол, ако не - ще те пратя да учиш в БАН!" - Тази критика е отправена към Иво Димов.

 3. "Този футболист тича и се смее. И защо се смее? Защото е толкова нисък, че тревата го гъделичка по мъдурите." - Стратега коментира бившия играч на Нафтекс Момчил Желев.

 4. "Тия чернилки толкова много ли воняха, че нито веднъж с Хубчев не се приближихте до тях! Да ви бяхме взели от Министерството на отбраната по един противогаз!" - Димитър Пенев се кара на Трифон Иванов след мача срещу Нигерия на световното в САЩ през 1994 г.

 5. "Браво, Боре! Младата ти булка бая ти е завидяла, като те е гледала по телевизията как тичаш като жребец. Пази си част от силите и за нея, защото, след като се върнеш в София ще иска и на нея да обърнеш внимание." - Реплики отправени към Боримиров след гола му срещу Гърция през 1994 г.

 6. "Ей, Ромарио, много те е хванало слънцето, бе! Я като се къпеш се поизтъркай малко повече, че утре отиваме на лагер в Европа. Там нали са белите държави." - Съветът е даден на звездата на ЦСКА Румен Христов след тренировка.

 7. Пената запалва цигара в самолета:

      - "Тренер тука е No smocking!"

      - "Че аз да не съм със смокинг!" 

 8. " Не трябва да се хващате все за секса първо. Минаха 15 години оттогава. Нека нашите привърженици знаят, че футболистите бяха в Щатите с жените си. Това бяха жените им, а не гаджета! Не е важно, че е имало басейн. И през 1970 година в Мексико бяхме в басейна, но завършихме 16-ти от 16 отбора. Аз треньор отново? Не виждам какво лошо. Йохан Кройф почина, а след това стана селекционер на отбора на Каталуня" - Свободните разсъждения на Стратега.

 9. "В Саудитска Арабия имаше 100 вида меса в магазините и никакъв алкохол. Рядко успявахме да преборим сухия режим с уиски." - Пената за Саудитска Арабия.

 10. "Николай Ишков е пич, ама е лисица. Преди да играем с Кьолн, подписа с фирма за бира. Като разбрах какво е направил, го дръпнах настрани, и го попитах каква е тази бира и няма ли да я опитаме поне."

 11. "Срещу студените швеци ще ни е трудно, ама аз си мисля, че все някак си ще ги пробием. Длъжни сме, иначе феновете ще пробият мене."

 12. "Момчета днес ще играем по схемата 4-4-3."

 13. "За какво ми е център-халф, като си имам четирима? Илиев и Тунчев от ЦСКА и Пажин от "Левски" (Томашич). Отделно имам високия от "Литекс" (Пламен Николов) и оня одето не го пускат да влиза в "Левски" (Топузаков). Караславов не съм го викал в националния тим. Само му се обадих да го чуя как е. На много хора звъня, но това нищо не значи. Никой не ми казва кой да взимам в отбора. С Насо (Наско Сираков)  не съм се чувал от месеци. Същото се отнася и до Лъчо Танев."

 14. "Следващите Стоичков и Бербатов ще се родят, когато намалят цените и стеснят Студентски град. Младите да намалят посещенията на това градче!"

 15. "За съжаление минералната вода калцира мозъците на футболистите и не е никак лесно да се работи с тях."

 16. "Не видях порно, нямаше голи хора." - Коментар след мача "Локомотив" (София) - ЦСКА.

 17. "Като погледнеш едно красиво девойче, една красива жена- това е един стимул, влиза в подготовкта."

 18. "Който прекали с другото гориво, да премине на бира!"

 19. "Удоджи, к'во гледаш като гладен шоп пред бакалия?!"

 20. "Тая бутилка трудно се отваря. Като стара мома е!"

 21. "Студентски град да го кръстим на Топъл град, викам аз, та вие всяка вечер сте там и вдигате градусите."

 22. "Криза имало?! Каква криза? Днеска един в магазина напълни 2-3 големи кошници. На продавачката й се схванаха ръцете да му брои парите."

 23. "Тоя не може да пие! Обърна една водка и взе да кудкудяка."

 24. "Тая репортерка уж мене питаше, а все към играчите зяпаше. Ако знае началникът й как се оглежда, ще я изгони. Там нямат ли мъже в тия вестници?"

 Автор: Петю Димитров