София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА се върна на победния път

Тиаго Родригес влезе и вкара след по-малко от минута на терена, Йомов пропусна дузпа

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

ЦСКА спечели само с 1:0 домакинството си на последния в еfbet Лига Етър (Велико Търново). В герой за "червените" се превърна резервата Енрике Рафаел, който успя да се разпише след по-малко от минута на терена - в 61-ата. Преди това Георги Йомов не успя да вкара от дузпа, спасена от вратаря Христо Иванов.

Нападателят Жорди Кайседо пък пропусна няколко ситуации и така ЦСКА надви "болярите" само с 1:0, връщайки се на победния път. Припомняме, че в предишни си два мача избраниците на Бруно Акрапович паднаха с 0:1 от Лудогорец, както и завършиха 0:0 с Локомотив (Пловдив).

В класирането ЦСКА е втори с 43 точки, на 8 зад Лудогорец. Етър остава последен с едва 16 точки в актива си.

Треньорът на "червените" Бруно Акрапович не разчита днес на капитана Петър Занев, който е изпитал болежки в последната тренировка, а липсваха още и халфовете Амос Юга и Адалберто Пеняранда. Вратарят Густаво Бусато пък се контузи през второто полувреме, когато в 66-ата минута показа, че има болки в главата и се наложи под рамката да застане Димитър Евтимов, който доигра двубоя.

Първото полувреме "армейците" владееха повече топката. В 13-ата минута Джером Синклер стреля силно, но над вратата. В 23-ата  минута Тиаго Родригес изведе Брадли Мазику, който нахлу в наказателното поле и бе повален от Здравко Илиев. Съдията Георги Иванов посочи бялата точка и показа жълт картон на бранителя на Етър, който преди време мина и през ЦСКА. Зад топката застана Георги Йомов, който стреля в десния ъгъл на Христо Иванов, но капитанът на Етър изби в корнер и нулевото равенство се запази.

До почивката Йомов пропиля нова възможност. Пропуски направиха още Юрген Матей и Кайседо.

 

През втората част домакините продължиха да диктуват играта. Още в самото начало Жеферсон подаде отлично към Кайседо, който останал очи в очи с Христо Иванов стреля покрай дясната греда. Три минути по-късно Тибо Вион шутира от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря. В игра за ЦСКА се появиха Енрике Рафаел и Бисмарк Чарлс, които замениха Йомов и Синклер. Веднага след двойната смяна последва опасна атака на "армейците", като Мазику подаде към Кайседо, който преодоля Пламен Крачунов, навлезе мощно в наказателното поле и подаде на Рафаел, който с първото си докосване на топката се разписа с точен удар отблизо, разпечатвайки Христо Иванов - 1:0.

В 73-ата минута изстрел на Тиаго Родригес от воле бе спасен от стража на Етър. До края пропуск направи и Мартин Смоленски, който влезе на смяна в 80-ата минута, и срещата приключи 1:0.

Следващият мач на ЦСКА е на 18 март (четвъртък) от 17:00 часа, когато на стадион "Българска армия" гостува Ботев (Враца) в 1/4-финал за Купата на България.