София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уилямс показа цветовете си за сезон 2024, но не и FW46

Представянето стана в един от най-големите магазини на Puma, новият партньор на екипа от Гроув, в Ню Йорк

3 месецаМоторни 24 Симеон Кисьов

Отборът на Уилямс представи разцветката, с която ще се състезава в хода на сезон 2024 във Формула 1. Представянето стана в един от най-големите магазини на Puma, новият партньор на екипа от Гроув, в Ню Йорк.

На представянето в Голямата ябълка присъстваха пилотите на Уилямс Алекс Албон и Логан Сарджънт и ръководителят на екипа Джеймс Ваулс. Албон и Сарджънт вдигнаха покривалото от шоу колата, която беше използвана за представянето на цветовата схема за 2024 година.

Тя ще е сходна с тази от последните два сезона, с преобладаващи сини нюанси. Разбира се части от колата ще бъдат оставени неоцветени с цел спестяването на тегло. Елементите на предното крило, страничните сегменти на монокока и водещите ръбове на пода ще бъда чист карбон, за да може Уилямс да спести и последния грам.

Уилямс ще представи колата си за новия сезон – FW46 на по-късен етап, най-вероятно непосредствено преди началото на предсезонния тест, който ще се проведе в Бахрейн между 21 и 23 февруари.