София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус победи Каляри с 3:1

Шоу на Роналдо за убедителна победа на Ювентус

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Ювентус спечели убедително с 3:1 при визитата си на Каляри в мач от 27-ия кръг на Серия "А". Звездата на "бианконерите" Кристиано Роналдо (10, 25-дузпа, 32) изригна с хеттрик в рамките на 12 минути и запуши устите на критиците си, а Джовани Симеоне (61) успя да върне едно попадение за домакините от остров Сардиния.

Още в 10-ата минута гостите поведоха, след като Хуан Куадрадо центрира от корнер, а Кристиано Роналдо бе над всички и с глава реализира в средата на вратата. Три минути по-късно португалецът получи жълт картон, след като грубо влезе в тялото на вратаря Алесио Краньо при спорна топка в наказателното поле.

Домакините опитаха да пренесат играта в половината на гостите, но защитата пред вратаря Войчех Шчесни се справи с натиска. В 21-ата минута Алваро Мората остана очи в очи с Алесио Краньо, но шутира в тялото на вратаря. Четири минути след това Мората изведе Роналдо зад гърба на защитата. Португалецът стигна първи до топката, след което бе фаулиран от Алесио Краньо и главният съдия Джанпаоло Калаврезе посочи бялата точка. Потърпевшият застана зад топката и с изстрел в средата удвои преднината на "старата госпожа".

В 32-ата минута при контраатака Федерико Киеза подаде към Кристиано Роналдо, който прати топката в горния десен ъгъл и оформи своя хеттрик. Това е втори хеттрик на португалеца с екипа на Ювентус. Любопитното е, че първият му отново бе срещу Каляри, при победата с 4:0 в Торино. Той се разписа за първи път и в Сардиния, като това бе единственият стадион до момента, на който не бе отбелязвал попадение в Серия "А".

Малко след почивката Каляри поиска дузпа за игра с ръка на Хуан Куадрадо, но главният съдия Джанпаоло Калаврезе не посочи бялата точка. Колумбиецът игра първо с глава, а след това топката срещна дясната му ръка. В 56-ата минута Алфред Дънкан отправи плътен изстрел от пряк свободен удар, който принуди Шчесни да избива в корнер. Две минути по-късно полякът отново се намеси решително след изстрел от дистанция на Габриеле Дзапа.

В 61-ата минута натискът на Каляри даде резултат, след като Габриеле Дзапа бе изведен в наказателното поле и подаде около точката на дузпата, където Джовани Симеоне засече в долния десен ъгъл. Минута след товаадение Кристиано Роналдо опита да реализира четвърто попадение, но изстрелът му премина над вратата.

Домакините продължиха да притискат съперника си, но 70-ата минута при една от редките си атаки през втората част гостите имаха шанс да реализират нов гол. Хуан Куадрадо центрира остро по земя в наказателното поле, но Федерико Киеза не успя да засече топката. Пет минути след това Куадрадо отново центрира в наказателното поле, където Кристиано Роналдо свали към Адриен Рабио, но ударът на французина бе блокиран. До края на срещата нямаше други любопитни ситуации.

След успеха си Ювентус събра 55 точки и остава твърдо на трета позиция, но вече е само на точка от втория Милан, който е с мач по-малко и тази вечер посреща Наполи в дербито на кръга. Каляри е на спасителната 17-а позиция с 22 точки на 2 пред 18-ия Торино, който обаче е с два мача по-малко.