Гледай
на живо

100 км. в планината за 4 часа и 11 минути с велосипед

Завърши колоездачната обиколка на “Витоша 100“

100 км. в планината за 4 часа и 11 минути с велосипед Точно четири часа и единадесет минути бяха нужни на Александър Алексиев, за да финишира първи в коло... thumbnail text
Точно четири часа и единадесет минути бяха нужни на Александър Алексиев, за да финишира първи в колоездачна обиколка на „Витоша 100“. 
 
Часът е 6:00 сутринта, датата 23.06.2018-та година. Слънцето е изгряло преди точно 11 минути, въпреки че облаците, бурята и дъждът  ни карат да се съмняваме в това. Независимо от лошото време обаче 2500 ентусиасти застават на старта пред резиденция „Бояна“ с велосипедите си с готовност да изминат 100 километра около Витоша. В този момент те са равно отдалечени от мечтата. След 4 часа и отново 11 минути, под аплодисментите на събралата се публика, един от тях я достига пръв, окичвайки се със златото.
 
Малко след победителя своите обиколки, отново с отлично време, завършиха и Емил Стойнев (4 часа и 16 минути) и Лъчезар Ангелов (4 часа и 29 минути).
 
Първа сред жените  с малко повече от 6 часа и пет минути пък завърши Ивета Алексиева, следвана от Ася Борисова и Лили Ангелова.
С края на днешния ден обаче предизвикателствата, пред  които маратонът „Витоша 100“ изправя  осмелилите се да се включат в него не свършват, а точно обратното. В 24:00 часа тази нощ на старта застават скороходците, чиято задача е да изминат същите тези 100 километра в планината, но пеша за максимум 20 часа.