София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Прокурор Кирилова: Пeпи-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина

,,Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев по аферата с митниците''

15 дниКрими 32 Марияна Стойчева

,,Трудно би се разбрало от къде са изтекли снимките на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Самото изтичане нарушава следствената тайна. В момента не сме се самосезирали за това, лично аз смятам, че много трудно ще се разбере как е изтекла тази информация.''

Това заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова в ефира на БТВ. 

"Това е въпрос, който от доста време стои на дневен ред и не може да бъде отговорено еднозначно. Материалите по делото минават през много хора. Второ, когато едно дело постъпи в съда, адвокатите имат право да се запознаят с материалите по делото. Твърде неприятно е, особено за прокуратурата, тъй като се превръща в една тенденция, която отстрани погледнато правилно се смята, че целта е по някакъв начин тези хора да бъдат омаскарени. Прокуратурата няма задача да омаскарява когото и да е било", отбеляза още градският прокурор.

По думите ѝ върви омаскаряване на определени личности и се съгласи, че да излиза секретна информация, не е добре.

"Ролята на бившия главен секретар в организираната престъпна група и има ли въобще такава предстои да се разясни. В момента той е с повдигнати обвинения именно за това. В прокуратурата има някаква яснота какво точно е правил Коцев, но информацията не може да се разкрие пред медиите. До момента са разпитани около 50 човека, но предстоят още разпити", обясни още тя. 

Кирилова уточни, че познава Коцев от 1994 г. и допълни, че Николина Ангелкова не се разпознава на снимките с Живко Коцев и, че предстои лицева експертиза. 

Петър Петров-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина, разказа Илиана Кирилова. "Не се чувствам заплашена", каза още тя. 

Тя потвърди, че предстои разпит на Бойко Рашков и Асен Василев. И допълни, че може да каже дали ще им бъдат повдигнати обвинения.