София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

СКАНДАЛЪТ В МИТНИЦИТЕ: Бойко Рашков ще говори пред комисия

Ще бъде изслушан и бившия главен секретар на МВР Петър Тодоров

15 дниКрими 27 Марияна Стойчева

Комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" ще изслуша бившия главен секретар на МВР Петър Тодоров и депутата от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков.

Припомняме ви, че комисията беше създадена след скандала в митниците и задържането на бившия вече директор на Агенцията Петя Банкова, която е обвинена заедно с Марин и Стефан Димитрови за участие в организирана престъпна група за контрабанда и пране на пари.

На предишното заседание на комисията от писмо на МВР до депутатите стана ясно, че Бойко Рашков като вътрешен министър е посещаван 10 пъти от Марин и Стефан Димитрови, както и от Петя Банкова.

Това е станало между май 2021 г. и март 2022 г. Рашков определи случващото се като политическа атака преди предстоящите избори и заяви, че обвиняемите по разследването в митниците са били при него в качеството им на свидетели. От "Продължаваме Промяната" поискаха Рашков да бъде изслушан в комисията.