София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

20-годишно момче загина от токов удар в банята в Лом

Същата нощ в къщата е имало пожар

6 годиниИнциденти 18 Боряна Райчева

20-годишен младеж от Лом е починал след токов удар, докато се къпел в банята си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Младежът влязъл да се изкъпе, когато минути по-късно съпругата на баща му, 31-годишна жена чула викове. Тя влязла в банята и го намерила безпомощен на пода. Опитала се да му помогне и усетила, че при допир с тялото я удря електрически ток. Жената незабавно подала сигнал на телефон 112 и на мястото се отзовал екип на центъра за спешна медицинска помощ. При опитите на медиците за реанимация обаче те също били удряни от ток. В крайна сметка екипът на Спешна помощ успял да качи младежа в линейката, но лекарите в ломската болница само констатирали смъртта му.

Сформирана е дежурна оперативна група с участие на екип на електроразпределителна компания и служител на местната противопожарна служба, които извършили оглед. При разследването станало ясно, че същата нощ в къщата е имало пожар. Към 1.30 часа екип огнеборци гасили запалил се комин на адреса. При огледа не са намерени данни за аварирал електроуред или друг източник на ел. енергия, който да е причинил инцидента. Изглежда обаче именно късо съединение е причинило пожара и е погубило младежа.

Трупът на починалия е откаран за аутопсия в Монтана. По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Лом.