София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

20 недвижими имота по Черноморието се продават от НАП

Мярката се прилага заради просрочени задължения на длъжници

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

НАП ще продаде над 20 недвижими имота по южното Черноморие. Апартаменти и офиси в Ахелой, Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас ще се предлагат на много ниски цени. 
 
Мярката се прилага към длъжници, които не са предприели каквито и да са действия за погасяване, дори и поетапно, на натрупаните просрочени задължения, съобщи говорителят на НАП в Бургас Христо Узунов.
 
От приходната администрация съобщиха, че 139 млн. лв. просрочени задължения са събрали за първите шест месеца на годината публичните изпълнители от дирекция "Събиране". Сумата е с 14 млн. лв. повече от същия период на миналата година. 
 
Анализите на НАП-Бургас показват, че около 20% от лицата и фирмите с просрочени задължения не търсят начини за погасяване на дълговете си, въпреки вариантите за разсрочено плащане. В тези случаи се предприемат крайните мерки на принудителното изпълнение, запорират се банкови сметки на длъжниците, изземват се пари от каси, налагат се възбрани върху движими и недвижими вещи, разпродава се имущество.