София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жега в неделя

Температурата ще достигне 37 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В неделя денят ще започне с температури 14 до 18 градуса, до 19, 20 по Черноморското ни крайбрежие. В сутрешните часове над Източна България видимостта ще бъде намалена, а по Черноморието ще се стелят мъгли и ниски облаци. През деня ниските облаци бръзо ще се разсейват и над страната ще бъде предимно слънчево. Привечер над западните райони ще има временни заоблачавания. Вятърът ще бъде слаб от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 32 до 37 градуса, по морските ни куророти 27, 29.
Над планините преди обед ще бъде слънчево. По високите части ще духа до умерен югозападен вятър. Следобед над масивите от западните райони ще се появи висока облачност. На 2500 м височина максималната температура ще достига 16 градуса, а на 1500 м около 22 градуса.
По Черноморието утрото ще започне мъгли и с разкъсана ниска облачност, по-значителна по южното крайбрежие. През деня ниски облаци ще обхванат и северното черноморие.
Вятърът ще бъде от североизток. Дневните температури ще достигат 26, 29 градуса. Вълнението ще бъде слабо. Температурата на морската вода ще бъде 21, 24 градуса.
В понеделник времето ще се задържи предимно слънчево със слабо понижение на дневните температури. Във вторник ще има заоблачавания над Северна България. През нощта в Дунавската равнина ще прегърми. В сряда от северозапад ще се пренася нова порция по-хладен въздух. Ще превали в западните и северните райони. В четвъртък чувствително ще захладнее.Ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, по-съществени над източната половина на страната. По високите части на планините, над 2500м, ще превали сняг.
На този ден най-студено е било в София плюс 0.8 през 1978 г, а най-топло в Плевен 37.2 през 1986 г.