София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

30 000 карти на София на английски език за делегатите на ЕС

Лиляна Павлова сключи договора с фирматаAV Group – Bulgaria Ltd

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова подписа договор за спонсорство с фирма, която дари 30 000 карти на София на английски език. Те ще бъдат раздавани на чуждестранните делегати в столицата делегатите, по  време на българското домакинство на Европредседателството.
„Тези карти са най-доброто, което сме направили, взимайки от най-доброто от цял свят“, каза Ангелина Осенска при представянето на дарението. Тя подчерта, че за компанията е чест това бутиково издание да бъде предоставено на гостите на Българското председателство. „Вярваме, че картата ще бъде сред най-полезните вещи, които ще получат делегатите в събитията у нас догодина и най-необходимата за един чужденец у нас. Sofia Map обхваща целия идеален център на столицата и представя места за посещение в свободното време“, подчерта  още тя.
С договора на министерството се предоставят 30 000 луксозни карти на град София на английски език. Те ще бъдат раздавани на делегатите, пристигащи в столицата за участие в срещите и събитията от Календара на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.