София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЖЪЛТ КОД ЗА СИЛЕН ВЯТЪР

В 12 ОБЛАСТИ НА СТРАНАТА Е ОБЯВЕН ЖЪЛТ КОД ЗА СИЛЕН ВЯТЪР

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

    Жълт код за силен вятър е обявен за утре в 12 области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Времето ще бъде потенциално опасно, а скоростта на вятъра ще достига до 15-20 метра в секунда.
    Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Велико Търново, Търговище, Плевен, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Силистра и Варна.
    След летните температури през последните дни, утре времето постепенно ще започне да се разваля. Заради силния вятър ще нахлува и по-хладен въздух. В късните часове ще започне да вали дъжд, а на места в Източна и Южна България, валежите ще са придружени и от гръмотевици.
    От министерството на околната среда и водите предупреждават гражданите да бъдат внимателни, ако извършват някакви работни дейности на открито и да не се поема излишен риск.