София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фалира най-старата британска авиокомпания

400 000 души останаха без превоз заради отменени полети

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Фалира най-старата британска авиокомпания за нискобюджетни полети Монарх ейрлайнс, съобщи лондонският вестник Телеграф. На сайта на превозвача се появи съобщение, че вече не може да изпълнява полетите. Като цяло са пострадали малко над 400 000 пътника. 110 хиляди от тях се намират в различни точки на света, а другш 300 000 са си купили билети, но полетите да отменени. Заедно с Монарх ейрлайнс, работа са спрели още 4 фирми, които са част от холдинга. Сред тях е един от най-големите туроператори на Острова. По думите на испълнителния директор на Управлението на гражданската авиация на Великобритания Ендрю Хейнс, фалитът на авиопревозвача е най-лошият момент в историята на британската авиация.
Правителството на страната се намеси веднага и обяви, че ще намери 30 граждански самолета, които да докарат до Острова пострадалите от фалита пътници.