София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

72-годишен мъж е застрелян от свой съсед

Между двамата възникнал спор и се стигнало до трагичния инцидент

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

72-годишен мъж е бил застрелян от свой съселянин в добричкото село Смолница. Трагичният инцидент е станал на 13 ноември, около 19:45 часа, но от полицията съобщиха за станалото едва днес, предаде Дарик радио.

Между 72-годишния мъж и негов съсед на 64 години, възникнал спор, който прераснал в саморазправа. Комшията извадил малокалибрено оръжие и прострелял мъжа, който починал на място.

В хода на разследването, в жилището на извършителя са намерени 34 патрона с калибър 22. С прокурорска мярка задържането на стрелеца е удължено на 72 часа. Предстои внасянето на искане за мярка за неотклонение задържане под стража на извършителя на деянието. Продължават следствените действия за изясняване на случая.

Загиналият се казва Марин Янакиев, научи Дарик. Той е жител на Смолница и дълги години е бил главен счетоводител на земеделска кооперация.