Гледай
на живо

90 години Софийска филхармония - 90 години чудеса

Световноизвестни музиканти се завръщат с концерти в България

90 години Софийска филхармония - 90 години чудеса Айнщайн казва, че можеш да изживееш през живота си по два начина- вярвайки, че няма чудеса или пък п... thumbnail text
Айнщайн казва, че можеш да изживееш през живота си по два начина- вярвайки, че няма чудеса или пък приемайки, че всяко нещо по пътя ти е чудо.
 
Водени от тази мисъл на гениалния физик, но и от увереността, че освен, че трябва да бъде забелязано, чудото следва и да се запомни и разказва на поколенията, Софийската филхармония открива 90 -тия си юбилеен сезон, припомняйки на меломаните магиите, случвали се на сцената й.
 
Сред световноизвестните диригенти и музиканти, които ще се завърнат или пък ще стъпят за първи път на родна сцена са изумителните цигулари и виолисти Табеа Цимерман, Джошуа Бел, ветеранът Паул Бадура Скода, оперната прима Анджела Георгиу, диригентите, които работят с най-добрите оркестри в света Антони Вит, Юка-Пека Сарасте и Алфред Ешве,  любимците на публиката Веско Пантелеев-Ешкенази, Йоанна Каменарска, Светлин Русев, Георги Черкин, Людмил Ангелов и още много други.
 
Началото на новия юбилеен 90-ти сезон на Софийската филхармония  на 27 септември пък ще постави, отново като по чудо, не кой да е друг, а руският виртуоз на цигулката Вадим Репин.
 
Така, въоръжени с  най-ценното оръжие - умението да изграждат и съхраняват любовта към хармонията, музикантите от Софийската филхармония обещават да продължават  и през следващите опне 90 години да вълнуват сърцата на слушателите си.