Гледай
на живо

АКУШЕРКАТА ЕМИЛИЯ КОВАЧЕВА: НЕ ЧУВСТВАМ ВИНА

ОБВИНЕНАТА В ПОБОЯ НА 4-ДНЕВНО БЕБЕ ТВЪРДИ, ЧЕ Е НЕВИННА

АКУШЕРКАТА ЕМИЛИЯ КОВАЧЕВА: НЕ ЧУВСТВАМ ВИНА Акушерката Емилия Ковачева проговори за пръв път пред медиите в съда. Преди да влезе в залата, Ковач... thumbnail text

Акушерката Емилия Ковачева проговори за пръв път пред медиите в съда.
Преди да влезе в залата, Ковачева заяви категорично, че не чувства вина за действията си и я обвиняват несправедливо в побоя над 4-дневната Никол.
Припомняме, че акушерката беше задържана през април миналата година след подаден сигнал в полицията от медици от болница „Токуда“. Ковачева беше обвинена затова, че е нанесла множество удари над 4-годишно бебе в „Софиямед“, където работи Ковачева. Побоят е бил с юмруци и стъклено шише за хранене.
В разпространените видеозаписи се вижда как в рамките на няколко часа Емилия Ковачева бие новороденото, докато е сама на смяна в отделението. По-късно става ясно, че това не е изолиран случай. Разследващите разбират за други ситуации, в които акушерката е проявявала агресия спрямо бебетата в болницата.
В съдебната зала днес присъстваха и родителите на малкото момиченце, които поискаха да бъдат конституирани като частни обвинители на Ковачева и да получат от нея обезщетение за жестокото деяние в размер на 400 хил.лв.