Гледай
на живо

Арендатор от Видинско, замесен в схема за източване на вода

Според сигнал, той взема повече, отколкото плаща

Арендатор от Видинско, замесен в схема за източване на вода Шокиращи сметки за вода получиха възрастни хора във Видинско. Домакинства в село Винарово плащат дес... thumbnail text

Шокиращи сметки за вода получиха възрастни хора във Видинско. Домакинства в село Винарово плащат десетки пъти повече вода, отколкото ползват. Въпреки подадените жалби до Вик Видин, проблемът не е решен.

През март тази година криминалният репортер Георги Каменов заснема с телефон и скрита камера как арендаторът Ивайло Цветанов и неговите подчинени точат вода от противопожарен кран в селото, свързан с главния водопровод.

Водата се тегли с пръскачки, предвидени за третиране на посевите с пестициди. Хората се опасяват, че това ще доведе до натравяне на питейната вода.

Сигналът за ставащото е подаден от възрастен мъж от селото, който е сред потърпевшите, получили високи сметки.

Арендаторът Ивайло Цветанов е сключил споразумение с ВиК Видин, управляван от инж. Георги Владов, като заплаща предварително заявени кубици вода, но никой не следи източното количество.

Контролът върху това колко е платено и колко изтеглено трябва да се извършва от служител на дружеството, но той не присъства по време на замерването, е видно от кадрите.

Според сигнала, инкасаторът на дружеството не е присъствал никога на мястото.

Хората очакват порочната практика да спре.