София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арестуваха въоръжен мъж във Велинград

Барикадирал се в къщата си

6 годиниКрими 13 Боряна Райчева

Операция по задържане на въоръжен мъж се проведе снощи във Велинград. Мъжът се барикадирал в дома си, а преди това нападнал сестра си и заплашил охранител, съобщи бТВ. Операцията на полицията е продължила часове. След като е задържан в дома му са открити множество оръжия без разрешително  за тях. На тавана на къщата е намерено и взривно вещество с детонатор.                

През цялото време с него е била и дъщеря му, която е в пети клас. Детето е станало свидетел на нападението над леля й.

Рано сутринта вчера, задържаният Георги Табаков, нахлул с пушка в дома на сестра си и я набил. Разпрата станала заради имот. Жената извикала човек от охранителна фирма, но Табаков го заплашил с насочена пушка.

След това нападателят се барикадирал в дома си, където след проведената полицейска акция е арестуван. 

На 50-годишния Георги Табаков са повдигнати две обвинения -  за закана за убийство и за притежание на незаконно оръжие.  Той остава в ареста за 72 часа.

Пред бТВ пострадалата от побоя Невена заяви, че Георги е заплашвал и майка ѝ. Дъщерята на Георги е ставала свидетел и на тези заплахи.