София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Байрактаров ще е независим кандидат в 25-и район в София

Бившият депутат от Патриотичния фронт предупреди, че се готви разграбване на пенсионните фондове

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Бившият депутат от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров ще бъде независим кандидат за депутат в 25-и избирателен район в София. Това съобщи самият той в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“.

Той благодари на всички, които за 3 дни са събрали над 3 500 подписа в подкрепа на неговата кандидатура.

Той подчерта, че като мажоритарен кандидат ще му бъдат необходими поне 15 000 гласа, докато кандидатите от партийните листи ще могат да спечелят депутатски мандат с два пъти по-малко.

Байрактаров напусна Националния фронт за спасение на България, като обвини лидера Валери Симеонов, че е погазил принципите, в името на които е създадена партията.

Байрактаров каза, че е отвратен от политическия тюрлюгювеч, който се вижда на тези избори.

Като гледам листите, аз се плаша, каза той. Помията като че ли тръгна от т.нар. обединени патриоти – там влязоха хора, които нищо не могат да правят в този парламент, освен да получават заплати.

Байрактаров напомни, че винаги е искал да бъдат премахнати субсидиите на партиите, понеже те са над 400 милиона лева, а в същото време се казва, че няма пари за пенсии.

Според него сега партиите са се прицелили в 11-те милиарда лева в пенсионните фондове и след изборите тези пари ще бъдат разграбени.