София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бежанският лагер в Харманли с нов директор

Славчо Янев заема поста

7 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Пресцентъра на Държавната агенция за бежанците съобщи днес, че регистрационно-приемателният център за мигранти в Харманли е с нов директор. На стола на директор Димитър Захариев сяда избрания с конкурс - Славчо Янев.

Янев досега е бил служител в „Гранична полиция“ като заместник-директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“ в Елхово.

Междувременно в Центъра в Харманли продължават медицинските прегледи, съобщи пред БТА директорът на РЗИ Хасково – д-р Соня Димитрова. По нейни данни броят на преминалите скрининга е приблизително 1300 души.

От вчера в лагера са започнали работа трима дерматолози от Александровска болница и четирима инфекционисти от специализираната болница за инфекциозни и паразитни болести в София. При последните прегледи са открити няколко случая на болни от варицела, но добрата новина е, че броят на заразените с краста намалява.

Д-р Димитрова поясни още, че няма епидемично рискови заболявания.