София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Беседка превърната в кучешка колиба притеснява жителите на квартал „Надежда“

Мръсотията и отпадъците в близост до колибата също са опасни за здравето на гражданите

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В кучешка колиба беше превърната беседката срещу блок 26-ти в квартал „Надежда“. В момента в беседката се намират картонени отпадъци, скъсани дрехи и остатъци от храна. Красимира Василева живее в блока срещу кучешката колиба и е притеснена за своята безопасност и тази на дъщеричката си.

Съседите на Красимира Василева също са обезпокоени от случая, защото до преди година спокойно са се разхождали в градинката в квартала, а днес със страх излизат от домовете си. Жената споделя, че има дори няколко случая на нападнати граждани от бездомните кучета.В близост до беседката се намира и изоставена сграда, където през деня се събират бездомните животни.

Свързахме се със столична община, откъдето заявиха, че сигнал за проблемния участък в квартал „Надежда“ не е подаден към тях. От „Еко равновесие“ съобщиха, че са извършили проверка по случая, но не са установили агресивно поведение от страна на бездомните животни. Те коментираха, че до няколко дни ще бъде проведена повторна инспекция.