София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бетонен къс падна върху автомобил в столицата

Парчето е от рушаща се къща

пропускане
5 годиниИнциденти 3 Боряна Райчева

Поредна рушаща се къща в столицата нанесе щета. Огромно бетонно парче от изоставен имот  в софийския  квартал "Гео Милев" е паднало тази нощ върху лек автомобил, паркиран до сградата, като буквално го е смазал. 
 
Постройката се намира в непосредствена близост до 1-во районно управление на полицията, като се оказва, че собственикът на колата е служител на същото полицейско управление, но е отказал да коментира случилото се. От фирмата, която до този момент е притежавала сградата също отказват коментар, а новият собственик е неизвестен.
 
Пред "Нова телевизия" повече подробности за състоянието на сградата   и мерките, които ще се вземат, за се осигури безопасността на хората даде инженер  Михаил Джурджин от столичния район "Слатина".
 
Джурджин обясни още, че става дума за съгласуване, а не за разрешаване на премахване на сградения фонд.
 
Очаква се събарянето на опасната постройка да продължи 20 дни, като до тогава е предписано да се изгради строително скеле откъм страната на улица "Алфред Нобел", където е паднало въпросното циментово парче, като целта е да се да се предотврати отново инцидент. 
 
Джурджин добави, че ще бъде съставен акт на фирмата изпълнител на строежа, който ще бъде  в размер от 1000-5000лв.