София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бизнесменът Данаил Божилов бил лихвар

С това се е занимавал преди 10 години в родния си град

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Бизнесменът Данаил Божилов, който беше намерен разстрелян в пловдивския парк "Лаута" на 26 юли, е бил лихвар в родния му град Дупница, споделят хора от квартала, където е живял преди 10 години, предава вестник "168 часа".

Сумите, които той е давал не били много големи. Хората разказват, че Божилов никога не е проявявал агресия към своите длъжници, тъй като те му се изплащали навреме. ХОрата разказват още, че Божилов се е опитал да превземе територията на друг лихвар в града, но не е успял. След като не му провървяло, решил да се премести в Пловдив, където отворил соларно студио.

Пред изданието познат на бизнесмена твърди, че откакто той живеел в града под тепетата, не се е занимавал с нищо нелегално. В последните 4 години Данаил Божилов изпитвал сериозни финансови затруднения, признават още приятелите му. Той отказвал да дава всякакви заеми, които са му били поискани. За сметка на това пък задлъжнял на брат си с 40 000 лв.

Припомняме ви, че тялото на Божилов бе открито на 26 юли от случаен минувач. Версиите за смъртта на 43-годишния мъж преминаха от поръчково убийство заради лихварство, през убийство вследствие пререкание с друг кучкар в парка, до самоубийство. В крайна сметка според заключението на Съдебна медицина, въз основа на което е издаден и смъртният му акт, Божилов е сложил сам край на живота си.

Тази версия обаче е поставена под съмнения от не малко хора, тъй като предсмъртно писмо, написано от мъжа, бе намерено чак при повторния оглед на тялото, а законно притежаваният от него пистолет "Берета-92", с който се е самоубил, бе открит от полицията чак на осмия ден от неговата смърт.