София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бойко Борисов: Гордеем се с постигнатите резултати

ГЕРБ ще управлява само ако бъде първа в избора на народа

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Премиерът в оставка се гордее с постигнатите резултати за изминалите 10 години, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Според Борисов е постигнато европейско развитие на България, за което са мечтаели поколения българи.
„Не бяха малко и онези, които както открито, така и задкулисно се опитваха да пречат на зараждането на всяка алтернатива“, допълва Бойко Борисов.

Категорични сме, че ще поемем отговорност да участваме и оглавим правителство след изборите единствено, ако народът ни нареди отново на първо място. При всяка друга ситуация ще заемем мястото си на градивна опозиция в Народното събрание. Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи, пише още министър-председателят в оставка.

В посланието си Бойко Борисов сподели, че сме изправени пред нови парламентарни избори, а властта в момента е върната на суверена и ГЕРБ единствената, която си признава загубите и победите.

„Овладяхме банковата криза и изплатихме влоговете на хората, които бяха излъгани от експеримента „Орешарски“. Увеличихме приходите в бюджета за сметка на контрабандата и сивата икономика. В резултат на нашето управление България е на второ място в Европейския съюз по ръст на икономиката, безработицата в страната ни е под средната за ЕС, а публичната ни задлъжнялост е сред най-ниските в Европа“, отсече председателят на ГЕРБ.

Борисов напомни, че направено от тях е видимо и ясно, но в момента избирателя изисква друго. Приоритети и очаквания са променени, а ГЕРБ ще предложи конкретна управленска програма с точно разписани политики, които ще бъдат следвани.

“Постигнахме много за тези 10 години, но сега е време да покажем, че можем да надградим дори направеното от нас самите и да отговорим на новите стремежи за развитие, пише още лидерът на ГЕРБ.