София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: БСП гласуваха закон, който оневинява корупцията

Една партия се оценява, когато е на власт, не когато е в опозиция

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

БСП два пъти имаха възможност, откакто аз съм в политиката, да приемат и приложат свои закони за защита от корупция. Вместо това, през 2008 година те приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата по време на управлението на “Тройната коалиция”, заяви министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов по време на десетата юбилейна Лятна академия на МГЕРБ, която се провежда във Варна. Борисов призова Парламентарната група на ГЕРБ да не влиза в спор с БСП за антикорупционния закон, защото действията им в тази насока, когато са били управляващи, са показателни за капацитета им.
Задължавам всички от МГЕРБ и ПГ на ГЕРБ да прочетат и научат този закон, защото той показва истинската същност на БСП. Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, т.е. от закона си за амнистията от 2008 г. и да каже: „Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон“ - с радост ще я изслушам“, каза още премиерът.
Относно парите, които се разпределят за общините, министър-председателят бе категоричен, че това са пари за неотложни разходи, поискани от кметовете на населените места. “Искаме да задържим хората в регионите. Обновяваме канализация, строим обредни домове, спортни площадки, санираме училища. В Ябланово никога не е имало вода, сега има водоснабдяване. Село Гьоврен нямаше асфалтирана улица, сега две улици се асфалтираха”, каза Борисов.
Премиерът бе категоричен, че държавата е стабилна. “Безработицата пада. 11 000 души работят по това да вкараме всички деца в училищата. Ако обществото не ни подкрепи, няма да успеем. Има деца, които трябва да са пети клас, а не знаят азбуката, не познават цветовете. Трябва да си дадем сметка – или всеки един от нас ще дава от заплата си за издръжката на тези хора, или с воля трябва да накараме децата да учат и да работят. Не са само роми, има и българи”, посочи Бойко Борисов. Той бе категоричен, че ще се вдигнат доходите на хората в страната. “Само за 2 месеца, по време на служебното правителство, приходните агенции събраха със сто милиона по-малко”, изтъкна той.
Бойко Борисов бе категоричен, че една партия се оценява, когато е на власт, не когато е в опозиция.