София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов и Нинова пак се „захапаха“

Кой си почива и кой работи?

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви на брифинг в град Бяла – известен със СПА хотелите си, че партията й предлага разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето. Тя коментира и поисканите от премиера Борисов оставки на министрите Нанков, Московски и Радев.

„Ще гласуваме за новите министри. Това няма да промени системата, няма да промени политиката. Това е загуба на време за България и печелене на време за управляващите. Не е там разковничето, то е в политиката. Агонията ще продължи“, заяви Нинова.

А, премиерът Борисов, откри новата и модернизирана Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас, отговори на Нинова.

,,Докато другите приказват, ние го построяваме. Това е нещо, което трудно се вижда дори и на Запад. Благодаря на компаниите за това, което направиха. Това е светлото бъдеще, за които говореха онези, обаче сега ние го създаваме. Както сами виждате, за разлика от някои други, които са на СПА процедури, ние сме тук и откриваме училища. Пратете снимки на Нинова'', заяви премиерът при откриването на новата школа.

Училището в Бургас е първото по рода си свръхтехнологично училище по роботика и информационни технологии у нас.