София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов назначи двама нови заместник-министри

Те заема местата си в икономическото и спортното ведомство

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Кабинетът „Борисов 3“ се увеличава с още двама членове, това стана ясно от съобщение на правителствената информационна служба. Със заповед на премиера от днешна дата икономическото и спортното ведомство ще имат по още един заместник-мистър.
 
Лилия Иванова заема длъжността заместник-министър на икономиката, като така така тя се нарежда до колегите си Александър Манолев и Лъчезар Борисов, заемащи същия пост.
 
Иванова е магистър по право и до момента е била началник на политическия кабинет на министъра на икономиката. От 2005 година професионалният й опит е свързан с работа в администрациите на няколко министерства – на младежта и спорта, на здравеопазването, на земеделието и храните и на държавната администрация и административната реформа.
 
Стоян Андонов пък новият заместник-министър в спортното ведомство. Завършил е висшето си образование в Национална спортна академия „Васил Левски“. От 1985 г. работи в НСА „Васил Левски“, като от 2017 г. е ръководител на катедра „Водни спортове“.
 
По време на своята спортна кариера е завоювал редица значими спортни постижения – той е световен шампион по водноспасителен многобой индивидуално и отборно (1981 г.) и вицесветовен шампион по водноспасителен многобой – отборно (1983 г.). Като треньор на националния отбор по водно спасяване (1987-1991 г.) има европейски шампион за мъже и трети места в Европа отборно за мъже и жени. 
 
Наред с това правителството предложи Марияна Кънчева и Александър Корнезов да бъдат преизбрани за съдии в Общия съд на Европейския съюз.
 
Мандатът на двамата изтича след година. Повторното им номиниране беше одобрено на днешното заседание на кабинета.