София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Нека Нинова покаже какво е построила

Премиерът откри ремонтираната зала „Фестивална“

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Нека г-жа Нинова покаже нещо, което е съградила под нейно ръководство. Ние правим това всеки ден. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод думите на лидера на БСП Корнелия Нинова от петък в парламента, че е страхливец. Той говори пред журналисти след откриването на изцяло обновената зала "Фестивална", която вече се нарича "Асикс Арена". „Няма да ми развалите настроението с въпроси за госпожата“, отсече Борисов. "След като са знаели за този одитен доклад, служебното правителство на президента Радев да бе уволнило генерал Петров от ВМА. Аз нито знаех за него, нито ми е бил предаван с документите, но ние като морален жест приехме оставката му. В същото време в парламента стоят хора, които са замесени в наркотрафик, купуване на гласове и то от затворници и които наричат българите дебили", допълни премиерът.

"Каквото се изисква от нас по отношение на базата на ЦСКА сме го направили, заяви Борисов по повод предстоящият търг за стадион "Българска армия". "Отборът им се развива много добре и играе страхотно. Вижда се, че битката за титлата в първата тройка е доста сериозна. ЦСКА е отбор, който може да поддържа 3-4 клуба. Навремето национали бяха резерви на националите в ЦСКА", каза още премиерът.

Той отстъпи правото да прережат лентата на новата зала на Ивет Лалова и Габриела Петрова. "За първи път в тази зала видях лекоатлетическо състезание и заради това се развълнувах толкова днес. Тогава се запалих по този спорт.", заяви Ивет Лалова. Премиерът Борисов и министърът на спорта Красен Кралев получиха най-високите отличия на Европейската асоциация по лека атлетика от нейния първи вицепрезидент Добромир Карамаринов, който е шеф и на родната централа по този спорт. "Благодаря ви много, че спазихте мъжката си дума и възстановихте тази зала, която от 60 години не беше ремонтирана, заяви Карамаринов. "От догодина започва възстановяването и на близкия до залата стадион "Академик", който ще бъде изцяло за лека атлетика. За това са предвидени 4 млн. лева", обясни Красен Кралев. До момента правителството на Бойко Борисов са инвестирали 300 млн. лева в спортна инфраструктура. Предвижда се да бъде завършена и "Арена Бургас", за да може федерацията да кандидатства за европейско първенство в зала. Очаква се да приключи през 2018 г.