София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов ще обжалва присъдата по делото на Йончева

Марковски определи решението на съда като груба грешка

6 годиниПравосъдие 13 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов ще обжалва решението на съда по делото за уронване на престижа на депутата от БСП и журналист Елена Йончева.

Той и управляващата партия ГЕРБ, бяха осъдени на първа инстанция да платят на журналиста Елена Йончева сумата от 5000 лева за непозволено увреждане.

Йончева заведе иска, след като миналата година на 10-и и 12-и март съответно в Бургас и Варна Борисов заяви публично, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за журналистическите й интервюта.

Адвокат Марин Марковски, защитник на Борисов, заяви пред Дарик, че решението на първоинстанционния съд е съдебна грешка.

"Може би има и някакви политически симпатии, по някой път съдията не е съвършен човек. Така си го обяснявам, защото доказателствата категорично определят, че г-н Борисов не е извършил нещо, което да е от категорична на непрецизните изказвания", обясни адвокатът.

Той бе категоричен, че ще обжалват присъдата. „Убеден съм, че втората инстанция ще ни даде пълната възможност с доказателства, които сме събрали, че става въпрос за груба съдебна грешка, която ще бъде поправена", поясни още Марин Марковски.