София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: В Девня имаме екологична бомба

Това е разбойническа приватизация, каза премиерът

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Областната управа във Варна плаща тока, водата, останалите консумативи и охраната на бившия завод „Полимери“ в Девня. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в предприятието, което е затворено.

Премиерът посочи, че приватизацията е била разбойническа, заводът е минал през няколко собственици и е разграбен и нарязан за скрап.

Всичко в завода „Полимери“ е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат „Мерцедеси-Майбах“ и ни дават оценка, коментира Борисов.

Той цитира главния прокурор, според когото делата са приватизацията са доста напреднали.

Борисов каза още, че действително заводът е екологична бомба и е необходимо да се вземат бързи мерки, понеже последствията може да бъдат катастрофални.

От наша страна каквото е необходимо правим. Благодаря, че сте тук, за да може да кажете на хората, че могат да спят спокойно и по-най-бързия начин ще г и избавим от това зло, добави премиерът.