Гледай
на живо

БСП иска оставките на Валери Симеонов и Валентин Радев

Нинова призова Борисов да разкрие депутатите наркотрафиканти

БСП иска оставките на Валери Симеонов и Валентин Радев На поредната пресконференция на БСП, лидерът на партията Корнелия Нинова поиска оставките на вътрешн... thumbnail text

На поредната пресконференция на БСП, лидерът на партията Корнелия Нинова поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов.

„Във филма на Елена Йончева “Граница” става дума не само за национална сигурност, но и за корупция”, каза Корнелия Нинова. Тя добави още, че свидетелят във филма на Йончева говори за организиран трафик на хора, който е покровителстван от висшите етажи на властта. Поради тази причина БСП поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов.

Корнелия Нинова обеща, че ще намерят начин, чрез всички способи на българското и европейското право, да осигурят защитата на служителя от „Гранична полиция“ от филма като свидетел за обективно разследване и носене на отговорност за онова, което се видя и чу във филма“, заяви лидерът на БСП.

Освен оставките на Радев и Симеонов, БСП поиска и изслушване в Народното събрание на Бойко Борисов, дори и на закрито заседание, в което премиера да посочи поименно и с аргументи кой депутат се занимава с наркотрафик и кой е купувал гласове от затворници.

„На 12-ти ноември премиерът Борисов заяви: "В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик“. Това е ужасяващо. „Хора, които са купували гласове, и то от затворници”- не по-малко ужасяваща констатация“, коментира Нинова.