София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП иска отсраняването на зам.-министър Султанка Петрова

Имало конфликт на интереси с фирмата охранител на строежа на Народното събрание

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

БСП писаха на Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров с призив са оттеглят своя представител в МТСП – заместник- министър Султанка Петрова. „Като достойни патриоти, дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим. Г-н Симеонов, Вие смело се противопоставихте на назначаването на "калинки" на ГЕРБ и "партизански назначения". Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание“, пишат от левицата.

Писмото е във връзка с трагичната смърт на младия охранител Даниел Тасев, чийто труп бе открит в шахта на строителната площадка на новото Народно събрание.

Според левицата има конфликт на интереси, тъй като във фирмата, наета за охрана на строежа в района, преди години, съдружник е сегашният заместник-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова, която бе и депутат от Патриотичния фронт. Пред bTV Петрова заяви, че в момента в компанията управител е нейният съпруг Петю Петров.

“Когато властта и парите са така здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост", се посочва още в писмото на БСП.

От „Позитано“ 20 изказаха съболезнования на семейството и близките на загиналия Даниел Тасев.