София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП поиска оставката на Главчев

Парламентът не работи вече шеста седмица, коментира Нинова

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

БСП внася подписка за оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев в парламента. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова.
Парламентът не работи вече шеста седмица. Това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма. В същото време законите, които ние внасяме , не се гледат нито в комисии, нито в зала. По това време ПП ГЕРБ чете декларации , пълни с омраза и конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ, коментира Нинова.
Председателят на парламента би трябвало да е пръв между равни", заяви председателят на БСП. Тя добави, че Главчев не изпълнява правилника на Народното събрание и не наказва народните представители, че отправят заплахи, думи, които увреждат доброто име и непристойно поведение. По думите на Нинова Димитър Главчев не взема отношение, когато от трибуната се случва това и то от политическата партия, която представлява.