София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Българин е пребит от турски граничари

Нанесли са му удари на наша територия

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Служителите на турския граничен пункт Хамзабейли са нанесли удари на български гражданин, след като е преминал границата с лек автомобил. Инцидентът  е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Веднага след получения сигнала на място са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служителите на турския граничен пункт са нанесли удари по българския гражданин и са му причинил оток и синини в областта на лявото око.

Сигналът за инцидента е бил подаден на 29 октомври около 07:45 ч. в дежурната част на пункта "Лесово". Обадила се е служителка на банково гише, намиращо се на втора бариера на граничния пункт, която е съобщила за случай на саморазправа с лице, български гражданин.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая едва на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.