София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цацаров иска да отстрани Йончева и Марешки

Снема имунитета им

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за снемане на имунитета на шестима народни представители, съобщиха от прокуратурата.

Искането е по отношение на Георги Михайлов, и Елена Йончева народни представители от БСП съответно за за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори, и изпиране на пари в особено големи размери.

Други трима са Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от „Воля“. Спрямо тях, по досъдебно производство, започнало в ОП Варна, са повдигнати и предявени обвинения за изнудване.

Както и Борис Кърчев от „ГЕРБ“, за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

Исканията на главния прокурор касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу всеки от народните представители и извършване на действия по разследването, засягащи правата им, както и привличане като обвиняем, при наличие на предпоставките за това, съобразно Наказателно-процесуалния кодекс.