София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов е уверен, че кабинетът ще бъде подкрепен от поне 134 депутати

Разчита и на депутатите от „Воля“

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов очаква новото правителство да бъде подкрепено от поне 134 депутати. Освен ГЕРБ и Обединените патриоти, които заедно имат 122 народни представители и вече постигнаха съгласие по управленската програма, Цветанов очаква кабинетът да бъде подкрепен и от депутатите от „Воля“, които са 12.

Заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ коментира, че коалиционното споразумение с Обединени патриоти ще включва и част, свързана със структурата на Министерски съвет, както и част за начина, по който ще се взимат съответните решения в коалицията. Цветанов прогнозира, че следващата седмица-две ще стане ясна структурата на Министерски съвет.

Той каза още, че засега е ясно, че Министерството на образованието няма да бъде дадено на патриотите и изрази увереност, че кабинетът ще изкара пълен четиригодишен мандат.

Сред приоритетите, които Цветанов очерта, са облекчаване на административните процедури за бизнеса и въвеждане на електронно правителство.

 „Нека действително да знаем, че изборите са приключили. Да знаем, че имаме поне един доста дълъг срок от 4 години и нека да си пожелаем една ползотворна работа, да имаме взаимното уважение и всеки да отстоява своите политически интереси воден само и единствено от интересите на България“, каза още Цветан Цветанов.