София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветонов: Срещата Путин-Радев беше протоколна

Президентът търсел челен сблъсък с премиера

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

„Имаше една достатъчно добра протоколна среща между Путин и Радев, но същността и същинската работа беше с посещението на премиера Борисов, заедно със съответните четирима министри, вицепремиер и самият премиер на страната.“ Така коментира пред бТВ срещите на българските президент и премиер с руския държавен глава Владимир Путин  зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Според него Радев изобщо не е допринесъл за организирането на разговорите между Путин и Борисов, защото те са подготвени много преди това. Цветанов заяви още, че Борисов има изключително големи заслуги за изграждането на газовия хъб, който ще ни  направи по-конкурентни на европейския пазар. 
 
Цветанов заподозря, че Радев се чувства изолиран от европейската и световната политика и затова търси челен сблъсък с министър-председателя и поясни, че управляващата партия винаги реагира, след като преди това е била предизвикана от държавния глава и затова следвало причините за конфронтациите да се търсят в президентството.
 
Заместник-лидерът на ГЕРБ напомни, че сега е времето, в което страната ни е председателстваща на Съвета на ЕС, а премиерът Борисов се е изтъкнал като ментор на Западните Балкани. 
 
Цветанов беше категоричен и че към президента има подадена ръка от страна на премиера, която управляващите се надяват да бъде приета, за да могат всички институции да работят съвместно за успехите на страната.