София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дават на съд Ивайло Петев в Кипър

Треньорът ще обяснява за продадени мачове

6 годиниСпортни 3 Боряна Райчева

Ивайло Петев е търсен от полицията в Кипър и вероятно ще иде на съд след обвиненията му, че е имало съмнителни мачове на ръководения от него отбор "Омония".

Пред медиите в страната уволненият във вторник Петев обвини трима играчи, че са играли съмнително в мачовете на тима.
Имената им са Ренато Маграса, Алекс Соареш и Рафа Лопеш - португалци, като първият има и кипърски паспорт. Петев обясни, че ги е отстранил от отбора, но под натиск от ръководството са били върнати. И намекна, че ги подозира в симулативна игра.
Триото вкупом отиде в полицията и внесе жалба срещу треньора, а пред онлайн изданието "24", Маграса коментира: "Искаме да изчистим имената си. Нека разследват банковите ни сметки, за да се види, че не сме участвали в нищо некоректно".
"Омония" ще прати писма до ФИФА и УЕФА заради обвиненията към играчи от отбора, а вероятно и тримата ще внесат формални жалби срещу Петев пред европейскати и световната централи.
Играчите със сигурност ще съдят българския наставник и в граждански съд, подчерта техният адвокат. Полицията в Никозия призова Петев да се яви в четвъртък и да даде показания, защото ще бъде обвинен в клевета.
Същевременно друга местна медия - Радио Астра 92.8, разкри, че днес бившият национален селекционер на България е бил при президента на "Омония" Антонис Ционис и му е занесъл видеозаписи с подбор от играта на футболистите, с които иска да докаже за какво говори. И не ставало дума само за въпросните трима...
Скандалът се разраства, а Петев бе уволнен от гранда на Никозия само 4 месеца, след като през декември го назначиха да спасява сезона на отбора.