София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Деца вършеха добри вълшебства

Поводът е любимият им магьосник Хари Потър

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Малки и големи почитатели на книгите за детето-магьосник „Хари Потър“, създадени от английската писателка Джоан Роулинг и превърнали се в истинска мания през годините, се събраха в столичния клуб „Перото“, за да се упражнят в правенето на добри неделни вълшебства.
 
Всяка година по подобен начин се отбелязва страстта към героя, чийто образ е толкова силен в съзнанието на всеки, прочел романите за него, че се превръща сякаш в реално човешко същество. Темата на тазгодишното събитие беше „Фантастични животни“- взаимствано от допълнително излязлата книга „Фантастични животни и къде да ги намерим“, която не е част от основната поредица, но е също толкова обичана от почитателите на историите за малкия магьосник Хари.
 
Феновете му от цял свят могат да споделят увлечението си и  в рамките на предстоящата  Нощ на книгите за Хари Потър.
 
На провелото се събитие магьосници и мъгъли организираха тематични игри, предизвикателства и състезания, както и си припомняха любими откъси от книгите, участваха в конкурс за декорация за събитие и проверяваха познанията си за вълшебния свят на „момчето, което оживя”.
Освен всичко друго чрез специалната „магьосническа” шапка децата, участници в събитието, бяха разпределяни към кой „дом” от училището за магьосници Хогуортс принадлежат.