София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Депутатът от ДПС Камен Костадинов напуска парламента

Остава в ръководството на партията

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Депутатът от ДПС Камен Костадинов се отказва от депутатския си мандат, съобщи самият той. От изявлението му се разбра, че причината е влизането в парламента на Ангел Исаев.

Исаев стана депутат с бургаската листа на ДПС, където беше девети.Мястото му в листата съвпадна с номера на партията в бюлетината - 9, и благодарение на това той получи случайна преференция. Костадинов беше водач на листата в Бургас, а Исаев измести втория - Дурхан Мустафа. Сега би трябвало Мустафа да заеме мястото на Костадинов. Той беше депутат в 41-ото и 42-ото Народно събрание. Областен председател е на ДПС – Бургас и бивш кмет на община Руен.

"На последните избори бях водач на две листи - във Велико Търново и Бургас. И в двете бяха реализирани преференции на случаен принцип. Аз го приемам като грешка. Водачът на листата има своята отговорност", каза Камен Костадинов. Така той давал модел на поведение и личен пример. Костадинов остава в политиката и ръководните органи на ДПС. Той има 5 мандата като депутат.

Исаев беше изключен от групата на ДПС часове след началото на 44-ото Народно събрание и вече е независим.

От ДПС напомниха, че има решение на ръководството, според което нито един кандидат-депутат не трябва да се възползва от преференциите и дори много кандидати сами са се отказали, след като беше изтеглен жребият от ЦИК.