София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Димитър Делчев: Радан Кънев се опитва да цепи блока

„Той за пореден път показа, че това, което не успее да овладее, го цепи“

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Реформаторският блок работи върху издигането на единна кандидатура за президент, като първата важна стъпка е да се уточни на какви критерии трябва да отговаря държавният глава.
Това заяви за БНР депутатът от „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев. Той обвини лидера на ДСБ Радан Кънев в опит да разцепи Реформаторския блок. Изказването му идва в отговор на изказването на Кънев, че от блока няма да излъчат единен кандидат за президентските избори наесен. По думи на Делчев с това лидерът на ДСБ е показал, че това, което не успее да овладее и оглави, го цепи. Народният представител от „Движение България на гражданите“ беше категоричен, че Парламентът трябва да преразгледа промените в Изборния кодекс, които прие, защото те ограничават възможностите на българите в чужбина да упражнят правото си на глас. Делчев допълни, че от самото начало реформаторите са искали запазване на старите правила и в крайна сметка се е стигнало до компромис, който е неработещ.