София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Доналд Тръмп иска да сключи сделка с Русия

"Ако това е в интересите на САЩ, това ще се случи"

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се опитва да сключи сделка с Русия в борбата срещу тероризма и в сферата на икономиката, информира говорителят на Белия дом Шон Спайсър.
Той [Тръмп] ясно заяви, че ако може да направи сделка с Русия, каквато се опитаха да направят последните няколко администрации на САЩ, той ще я направи, а ако не успее – няма. Но ще се опита, заяви Спайсър, отбелязвайки, че способността на президента на подобна сделка ще покаже, че е успешен бизнесмен и преговарящ.
Според прессекретаря на Белия дом, ако Вашингтон и Москва "намерят обща основа" относно борбата с терористичната групировка "Ислямска държава" и икономическите интереси, тогава ще бъде сключена сделката.
Това е нещото, за което ще продължим да работим с Русия. Ако това е в интересите на САЩ, това ще се случи, коментира Спайсър.
На 14 февруари прессекретарят на Белия дом заяви, че Тръмп очаква от Русия активно участие в деескалацията на конфликта в югоизточната част на Украйна, както и връщане на Крим. В отговор Путин коментира, че Русия няма да връща на никого своята собствена територия.